1. svibnja 2018.                                                         Priopćenje za medije

Spasimo Hrvatsku

Osuđujemo ponašanje premijera Plenkovića i saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića

 Na svojoj sjednici u utorak 29. svibnja Inicijativni odbor stranke Spasimo Hrvatsku razmatrano je političko, sigurnosno, gospodarsko i demografsko stanje u Hrvatskoj. Jednoglasno je zaključeno kako je Hrvatska ušla u sveopću krizu koja je bez presedana od proglašenja samostalne hrvatske države 1991. godine.

Naročito je zabrinjavajuća ustavna i institucionalna kriza koju svojim neodgovornim ponašanjem izaziva predsjednik Vlade Andrej Plenković zbog odbijanja ponude predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović za održavanje zajedničke sjednice, na kojoj bi se raspravljale teme od sudbonosne važnosti za budućnost Republike Hrvatsku, a posebice o  demografskoj katastrofi i nestajanju hrvatskog naroda. Iako je i predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović već jako zakasnila s poticanjem javne rasprave o toj krucijalnoj temi, smatramo kako je odluka predsjednika Vlade da ignorira poziv predsjednice države na žurnu raspravu o traženju mogućih rješenja vrlo neodgovorno i graniči s izdajom dugoročnih interesa Republike Hrvatske.

Stječe se dojam kako sadašnji i uzdrmani predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade Andrej Plenković uopće nije ni malo zabrinut zbog realne opasnosti nestanka hrvatskog naroda i samostalne hrvatske države. Plenković, očigledno, vidi Hrvatsku i hrvatski narod kao sastavni dio jedinstvene Europske države u kojoj neće biti suverenih nacionalnih država. Ponašanje Europske komisije, koja se iz dana u dan sve više pretvara u stražara koji pod svaku cijenu želi spriječiti rastakanje Europske unije koje je u tijeku, dokaz je kako se Plenković osjeća siguran da u provođenju svoje politike u Hrvatskoj ima neograničenu potporu «duboke države» u Europskoj uniji. Kad to nisu učinili sluganski članovi HDZ-a na Općem Saboru prošle subote, vrijeme je da hrvatski narod javno ustane protiv te pogubne politike i zaustavi propast Hrvatske.

Inicijativni odbor stranke Spasimo Hrvatsku također u najoštrijoj mogućoj mjeri osuđuje sulude izazivačke izjave saborskog zastupnika SDP-a, koji je prije nekoliko dana duboko povrijedio dignitet i čast hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, i pozvao na novi pokolj i genocid svih Hrvatica i Hrvata koji samo žele živjeti u svojoj slobodnoj, samostalnoj i demokratskoj državi, u kojoj će biti i jesu zajamčena sva ljudska prava svih građana Republike Hrvatske. To su vrlo opasne i destruktivne izjave koje mogu upaliti šibicu s kojom bi se mogao rasplamsati nikome u Hrvatskoj potreban građanski rat. Pozivamo predsjednicu države i predsjednika Vlade da osobno najoštrije osude u demokratskom društvu neprihvatljive izjave Nenada Stazića, a DORH odmah treba pokrenuti istragu.

Antun Babić, predsjednik Inicijativnog odbora.