JESMO LI MI HRVATI JEDAN NAROD, ILI VIŠE NARODA U JEDNOM NARODU?

U zadnje vrijeme sve intenzivnije razmišljam o nama Hrvatima kao narodu. Gledajući i duboko analizirajući što nam se sve dogodilo od 2000. godine i što nam se događa u zadnje vrijeme, sasvim je opravdano postaviti pitanje: Jesmo li mi jedan narod ili više naroda strpan u jedan okvir?

Nikako ne mogu prihvatiti činjenicu da narod u kojem katolici čine više od 50% stanovništva, ne može, tj. ne želi sakupiti ni 15% posto potpisa ukupnog broja odraslig osoba u Hrvatskoj za održavanje referenduma protiv zla sadašnjosti i budućnosti koje se zove Istanbulska konvencija.

Članovi Inicijativnog odbora stranke SPASIMO HRVATSKU aktivno su sudjelovali u prikupljanju potpisa za jedan i drugi referendum. Ovom prigodom čestitam Građanskoj inicijativi Narod odlučuje na u uspjehu u prikupljanju potpisa. Nažalost, tek sada počinje prava borba. O potpisima odlučivala je GI, ali u prihvaćanju tih potpisa i sazivanju referenduma odlučivat će protivnici Hrvatske i hrvatskog naroda. A svi znamo što oni misle i već javno govore.

DUBOKA ČESTITKA INICIJATIVI ISTINA O ISTANBULSKOJ KONVENCIJI


Moju najdublju i najiskreniju čestitku upućujem osobama koje su organizirale i vodile Inicijativu Istina o Istabnulskoj konvenciji (Kristina Pavlović, Željko Sačić, Rozalija Bartolić…), kao i brojnim volonterima diljem Hrvatske. Ti su ljudi, zbog pokretanja sakupljanja potpisa za promjenu izbornog sustava, bili u samom startu zakinuti. Prvih nekoliko dana u širim slojevima populacije bila je konfuzija u svezi nejasnoće zašto su potrebna dva referenduma i davanje više potpisa.

Unatoč tom ne baš malom hendikepu, Inicijativa Istina o Istanbulskoj konvenciji napravalila je fantasičan posao, te zaslužuju čestitke cijele Hrvatske. Njihovo je srce bilo u toj Inicijativi bez ikakvih osobnih budućih političkih ambicija i ingteresa. Nisu odustajali odustajali do zadnje sekunde. Bravo dragi hrvatski domoljubi, bravo iskreni vjernici.

Zbog činjenici da Hrvatskom danas vladaju pokvarene elite i sluđe tuđinaca, jedini referendum na kojem hrvatski narod može sigurno pobijediti su – sljedeći parlametarni izbori. Ti će izbori odlučivati o opstanku ili nestanku hrvatske države i hrvatskog naroda. Stranka Spasimo Hrvatsku sudjelovat će u tim izborima. Dajte nam vaše povjerenje. Mi Vas sigurno nećemo prevariti. Rađe ćemo umrijeti nego prevariti svoj hrvatski narod.

 

Antun Babić