Udba pokušava spriječiti razvijanje stranke Spasimo Hrvatsku

Prije četiri godine imao sam jedan duži razgovor, u nazočnosti svjedoka, s jednim vrlo utjecajnim svećenikom na Kaptolu. Iz toga razgovora najdublje mi se u misao urezala njegova izjava: “Gospodine Babiću, što god se domoljubno pokuša organizirati u Hrvatskoj, ONI uspiju među prvih deset ubaciti čak šest svojih agenata”. Bile su te riječi čovjeka kojeg mnogi u Crkvi i narodu jako uvažavaju.

Ipak, premda sam i osobno bio žrtva Udbinog progonstva, pomislio sam kako je to možda malo pretjerano u našoj današnjoj hrvatskoj državi. Tu trebam pojasniti kako sam se u Hrvatsku za stalno vratio 2013., nakon 15 godina kontinuirane diplomatske dužnosti u NR Kini, Irskoj i Australiji, pa nisam bio najbolje upućen u sve aspekte političkog i obaviještajnog djelovanja u Hrvatskoj.

Rekao sam samome sebi: “Moraš biti jako oprezan”

 Na tu izjavu uvaženog katoličkog svećenika i domoljuba ponovno sam se vratio kad sam pokrenuo inicijativu za osnivanje Pokreta (stranke) Spasimo Hrvatsku. Rekao sam sem sebi: Moraš biti jako oprezan da ti se ne uvuku agenti, doušnici i plaćenici.

Nažalost, usprkos svim mojim mjerama (nedovoljnim) opreza, na utemeljiteljskoj sjednici stranke Spasimo Hrvatsku 10. svibnja u Inicijativni odbor je ušao vrlo glagoljiv Ivan Valek, koji je pokazivao neke nama ne toliko važne vjerske sektaške sklonosti, ali je čvrsto bio uz inicijativu u kontekstu svehrvatskog domoljubnog zajedništa. 

Mi smo smo mu dali priliku i bio je izbaran u Inicijativni odbor. Međutim, odmah nakon izbora počeo je nuditi neka rješenja i politička stajališta koja su bila u cijelosti suprotna od načela na kojima smo osnovali Inicijativni odbor stranke Spasimo Hrvatsku – beskompromisno državotvorstvo, obrana punog suvereniteta hrvatske države, lustracija i program koji se temelji na sintezi dr. Ante Starčevića, Stjepana Radića i dr. Franje Tuđmana (Domovinski rat).

Pokušaj puča

Do sljedećeg sastanka, tjedan dana kasnije, Ivan Valek je pokušao provesti puč u Inicijativnom odboru, razvodniti cijelu inicijativu, odgoditi osnivanje stranke za jesen i dovesti drugu osobu za vođu stranke, Stijepu Mijovića Kočana (o čemu postoji e-mail prepiska između Ivana Valeka i Stijepe Mijovića Kočana.

Na samog početku drugog sastanka Inicijativnog odbora 17. svibnja, na koji je došao i Ivan Valek, iako je tog dana dao pismenu ostavku, oštro sam zamolio Valeka da napusti sastanak, jer više nije član Inicijativnog odbora i da ga ne želim u našoj sredini. Valek je napustio sastanak, ali ne bez teških riječi psovki i vrijeđanja.

U komentarima na jednu moju jučerašnju Facebook objavu, kao i na komentare drugih mojih prijatelja, Ivan Valek je, između ostaloga, izjavio kako je on u vrijeme Domovinskog rata “štitio ugrožene Srbe u Hrvatskoj, te da je dr. Tuđman poslje Drugog svjetskog rata klao Hrvate”. To je bila kap koja je prelila čašu i ja sam ga blokirao na mojojem FB zidu. Ovaj tekst objavljujem kako bi nešto više o njemu znali i drugi moji FB prijatelji kojima se uvlači pod kožu.

U zaključku, Ivan Valek nije jedini sumnjivi čovjek koji se pokušao približiti našem najužem krugu. Jedan novinar i urednik Tanjugovog dopisništva u Zagrebu pokušao je doći na naš sastanak prego jednog našeg člana. Kako osobno poznam djelovanje tog novinara iz vremena komunizma, taj sam pokušaj spriječio u samom početku.

Spasimo Hrvatsku na pravom je putu

 No, što nam sve to govori. Najviše nam govori da je stranka Spasimo Hrvatsku na pravom putu i da je se boje i vlast i oporba, pa i tzv. hrvatski portali (TV i pisani). No, mi znamo da smo na ispravom putu i uložit ćemo i naše živote samo da SPASIMO HRVATSKU.

Iz dana u dan javlja nam se sve veći broj “običnih” ljudi, ali velikih domoljuba koji shvaćaju u kako se velikoj opasnosti nalazi naša domovina Hrvatska. Oni nas žele pomoći i pomažu nam. Hvala Vam unaprijed dragi ljudi i veliki domoljubi – spasitelji Hrvatske.

Pozivamo i sve druge hrvatske domoljube u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i diljem svijeta da nam se pridruže u zadnjoj, ne borbi, nego političkom ratu za spas Hrvatske i hrvatskog naroda.