JE LI VELIMIR BUJANEC NOVI

DAVOR BUTKOVIĆ?

Poznato je da sam jedan od prvih komentatora na društvenim mrežama koji je odmah nakon njezinog izbora za predsjednicu počeo hrvatsku javnost upozoravati kako iz fasade lijepog osmijeha i verbalnog domoljublja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović leži sluga globalističkih centara moći u svijetu, a posebno u Americi. Kod tog stajališta i dalje čvrsto ostajem. I danas sam u ranijem Facebook postu izjavio kako KGK mora otići, da bi Hrvatska opstala. Stoga sve što dalje pišem u ovom komentaru nije obrana “kraljice Balkana”, nego duboko neslaganje s licemjerima i kameleonima u redovima tzv. hrvatskih domoljuba.

Danas sam, nakon dužeg vremena gledao Bujicu i bio sam zgržen s gostom kojeg je u prvu emisiju za ovu godinu pozvao Velimir Bujanec – Slavena Leticu. Nemam ništa protiv da Bujanec osobno iznosi svoje neslaganje sa zaokretom u politici KGK, koja je izdala svoje glasačko tijelo. Ono čemu se jako protivim jest to što Bujanec u obračunu s “prijateljicom” KGK sada koristi jednog od najvećih kameleona i konvertita među intelektualcima u Hrvatskoj, čija snaha, Dalija Orešković, je veći globalist i ljevičarka od samog Slavena Letice. Je li to pravi potez čovjeka koji se dodvorava hrvatskim domoljubima, a posebno onima u iseljeništvu, kao “najveći hrvatski domoljub danas”?

Letica je pisao hvalospjeve zločincu Titu i okrenuo leđa predsjedniku Tuđmanu 1991. kad je Hrvatska bila u velikoj opasnosti

To što sada radi Velimir Bujanec podcijenjivanje je inteligencije i zdravog razuma nas hrvatskih domoljuba koji smo se borili za samostalnu hrvatsku državu desetljećima prije nego što se Bujanec rodio. Kako je moguće da Bujanec, kao “veliki desničar, u ovom trenutku u svoju emisiju poziva čovjeka koji je prije 1990. napisao golemu količinu hvalospjeva zločincu Titu, a prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu okrenuo leđa već 1991., kad je Hrvatskoj zaprijetila najveća moguća opasnost – velikosrpska agresija? Zašto je Letica pobjegao iz Banskih dvora, gdje je bio ured predsjednika Tuđmana, u kojem sam i ja kratko vrijeme radio? Je li moguće da se uplašio kako Hrvatska neće opstati, ili je Jugoslavija tada još uvijek bila bliže njegovom svjetonazoru nego samostalna hrvatska država, za koju su se predsjednik Tuđman, hrvatski branitelji i cijeli hrvatski narod u domovini i iseljeništvu krvavo borili. 

Narod gladan i bježi iz Hrvatske, a domoljub Bujanec s KGK jede kamenice u skupom restoranu

Bujanec je sinoć Slavenu Letici dao priliku da propagira novoosnovanu stranku svoje snahe, Dalije Orešković – START, koja je lijevija i od SDP-a i od Živog zida. Osobno Bujanca nisam nikada doživljavao kao dobrog i profesionalnog novinara, a još manje poštenog domoljuba. Na stranu, opet, moju veliku rezervu prema predsjednici, ali zar Bujanca nije sram što u ovo vrijeme velike krize u Hrvatskog i epidemije gladi školskih učenika, umirovljenika te otpuštenih i slabo plaćenih radnika, javno iznosi kako je s predsjednicom na jednoj večeri u svibnju prošle godine jeo kamenice, a predsjednica škampe, koje je zalijevala šampanjcem. Bujanec je priznao da tu skupu večeru nije platila predsjednica. Tko je onda platio – Bujanec? Zašto nam to nije javno rekao odmah nakon večere s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović? Koliko ja mogu zaključiti, on na toj večeri nije bio kao novinar i voditelj Bujice, nego kao politički podupiratelj i prijatelj KGK. Ja njegovu kritiku predsjednice doživljavam kao dno dna i veliko licemjerje. Pitam se: je li na takav isti način Bujanec “zaboravio” na Tomislava Karamarka? 

Velimir Bujanec ide stopama Davora Butkovića

Letica je sve samo ne iskreni hrvatski domoljub. Tko nakon ovakovog ponašanja Bujanca, može vjerovati što voditelj Bujice govori iz emisije u emisiju? Je li u pitanju samo novac, a ne istinska medijska kontrola vlasti i oporbe? Vrijeme će pokazati. Imam osjećaj da će jednog dana Velimir Bujanec završiti na novinarskom dnu kao nekadašnja ikona “istraživačkog” novinarstva u Jutarnjem listu Davor Butković, koji je potrošio stotine tisuća dolara na skupe restorane i hotele, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu

Moram Bujancu otvoreno postaviti pitanje: Je li sada nakon što je odbacio Kolindu Grabar-Kitarović, tj. nakon što je ona također na neprihvatljiv način odbacila njega, Bujanec priprema teren za predsjedničku kampanju Dalije Orešković, kao što je nešto više od četiri godine to radio za Kolindu Grabar-Kitarović?

Bujanec je i veliki promotor i zagovaratelj Nezavisnih za Hrvatsku. On na to ima pravo. Vrijeme će pokazati što iza te “ljubavi” stoji. Žao mi je što danas moram napisati kako povlačim svoj poziv na ujedinjenje, koji sam prije četiri dana uputio preko Facebooka, nekolici vodećih domoljubnih stranaka i pojedinaca. Među njima je bio i politički tajnik NZH Zlatko Hasanbegović. Danas sam, s velikom tugom u srcu, pročitao Hasanbegovićevu riječ na predstavljanju knjige “Petoprosinačka pobuna u Zagrebu 1918” (Hrvatski tjednik, 27. prosinca 2018.). 

Hasanbegović proglasio Stjepana Radića Jugoslavenom

U toj riječi Hasanbegović je jednog od najvećih hrvatskih velikana Stjepana Radića nazvao “Jugoslavenom”, iako je Radić zbog svojeg hrvatstva smrtno ranjen u Beogradskoj skupštini” 20. lipnja 1928. godine. Za koji dan ću detaljno odgovoriti na tu blasfemiju vođe Nezavisnih za Hrvatsku. Što mu je to trebalo? Da posadi još veću sada već rastući sumnju u njegov politički angažman i svjetonazor? Za kraj mogu samo reći kako politički mali Hasanbegović nije ni do koljena vođi i učitelju hrvatskog naroda Stjepanu Radiću. Hasanbegović je, za razliku od Radića koji je na seljačkim kolima i pješice obišao cijelu Hrvatsku i veliki dio Bosne i Hercegovine, samo jedan salonski političar, koji ne voli previše raditi. 

Možete me sada napadati koliko god hoćete, kao što ste me napadali prije četiri godine kad sam počeo javno upozoravati na glumu i nejasnost politike Kolinde Grabar.Kitarović. Pokazalo se da sam bio u pravu. I sada sam u pravu, vjeruj mi, ponekad moj naivni, hrvatski narode.

Antun Babić